26 Mart 2014 Çarşamba

Hayal kırıklığı.

Hayal kırıklığı…
Gökdelenden yere çakılmak gibi…
Arkana bakmaya fırsat vermeden iterler…

İlk belirtisi susmaktır.
Konuşmanın işe yaramayacağını bildiğiniz durumlar vardır. Yinede anlatmaya gönüllüsünüzdür.  Fakat  söz konusu duyguyu yaşayan insan artık susmuştur.
Yüzsüzlüğünün bile bir durma noktası vardır çünkü.
Anlatmanın da bir dermanı…

Hayal kırıklığı…
En sevdiği oyuncağı elinden alınmış bir çocuk gibi…
Ne olduğunu anlamadan odasında tek başına kalmıştır çocuk…

Son belirtisi gitmektir.
Kalmanın işe yaramayacağını bildiğiniz durumlar vardır. Yinede kalmaya gönüllüsünüzdür. Fakat söz konusu duyguyu yaşayan insan artık gitmiştir.
Israrın bile bir durma noktası vardır çünkü.
Kalmanın da bir adabı…



Ağlamanın faydasını tavsiye edemeyiz bu durumda. Ağlamak temizler doğru…  Ağlamak yükü hafifletir, rahatlatır haklısınız…  Ama hayal kırıklığının tesellisi ağlamanın verdiği hafiflikten geçmez.
Çünkü belki de hayatta tesellisi olmayan tek duygudur  hayal kırıklığı.   


Geçen gün mor kumdan bir kum saati aldım. Üç dakikada dolan. Üç dakika bile çok görülen heveslere selam olsun.

Sevgiler,

Gözde

1 yorum:

  1. Yine de hayalleri yaşamalı insan... Etrafımızda o kadar çok kırıklığa uğramış insanlar var ki, bırakmışlar kendilerini, "bir daha olmayacak" gibisinden söylemleri var... Ne zor aslında hayat onlar için, kimseye güvenememek, herkesin kendilerince arkasına gizlendiğini sandıkları maskeleri irdelemek ve en kötüsü de, giderek artan bir uzaklaşma ile kendi içine kapalı bir ortama sürüklenmek ve etraflarına ördükleri duvarları kalınlaştırmak...

    Hayal kurmak... Hiç ulaşılamayacağını bilsen de öylesine içine girmek soyut dünyaların ve kendini elinden geldiğince mutlu etmek, kısa anlar dahi olsa... Yine yeniden dalmak hayallere ve en çarpıcı gerçeklerle boğuşurken bile seni bir türlü anlamaya çalışmayan çalışmayan kalabalıklara bakarak gülümsemek...

    İşte bence, yaşamın iksiri burda, hayallerinin içinde ve sen onu yeni doğan bir bebek gibi besleyip büyütüyorsun... Bu, güç veriyor ve dış dünyadak sana karşı olan yoğunlaşmalarla mücadele etmeni sağlıyor.

    Hayallerimize iyi bakmalıyız ve onların başkalarının esiri olmasına izin vermemeliyiz...

    YanıtlaSil