8 Ocak 2014 Çarşamba

Beş Yıldızlı Cehennem!


“Çürümüş, kokuşmuş , O’na hiçbir fayda sağlamayacak tam tersine zararlı, pis ve de çok kötü, uğursuz, sinsi, tüm “karakterli” duruşlardan  muaf, iğrenç, merhametsiz , korkutucu üstelik tiksinç hatta bencil, menfaatleri uğruna her şeyi yapabilecek, renksiz, cibiliyetsiz, kifayetsiz, cesaretsiz, adaletsiz, saygısız, terbiyesiz, kıskanç, fesat en çok ta sevgisiz tüm oyuncuları rollerinin önemine bakmadan tek tek oyundan çıkarttı.

Önce derin bir nefes aldı. Artık ipler tamamen elindeydi. Oyunda sadece iyiler kalmıştı.

Yoluna devam etti…”

 

 

 Bu çok sevdiğim bir hikayedir. Yazarı önemli değil. Okuldayken edebiyat sınavlarında da en fiyakalı sorudur ya ana fikir! Ben de artık olayların sadece ana fikrine bakmaktayım. Öncesinin   faydasızlığını  ve sonrasının önemsizliğini bir kere fark ettiysen ana fikri esas alırsın.  

Her insanın bir sınırı vardır. Kimisi bir derviş misali sabır yollarında ağır ağır ilerler. Bazısı tez canlıdır. Tahammül göstermek zorunda da hissetmez. İster sabır abidesi ister kalenderlerin lideri olsun herkesin bir sınırı vardır. O yüzden insanları denemek ya da onlarla oynamak ve ya hayatlarını cehenneme çevirmek hakkını kendinde gören insan görünümlü canavarlar bilmezler ki asıl denenen, oynanan hatta cehennemde olan ta kendileridir. Şu an değil belki ama ilerde hayat O’na kendi karakter özellikleriyle birebir örtüşecek bir cevap hazırlamıştır. Vakti geldiğinde bedel ödeyecek ve en vurucusu da tüm bunları hak edecek ne yaptığını sadece kendi bilecektir! Yaşattığı cehennem aslında ilerde kendisi için hazırlanmış bir sığınak olacaktır ve daha da vurucusu cehennemi yaşattığı kişi o sırada cennette olacağından ödediği bedeli tek başına yaşamak  lüksüne” sahip olacaktır. Beş yıldızlı cehennem!

Cennet de bu dünyada cehennem de.

Herkes kendi cehennemini hazırlar.

Çok mu karışık geldi? Ağır şeyler böyledir  be canım!

 
Önce derin bir nefes aldı. Artık ipler tamamen elindeydi. Oyunda sadece iyiler kalmıştı.

Yoluna devam etti…”

 

Sevgi ve merhamet çok kolay hissedilen duygulardır, çok kolay görünen şeyleri çok büyük işlerin “insanları”  bilmez.

Yolunuza hep size faydası dokunacak ve sizin sadece iyiliğinizi düşünen insanlarla devam etmeniz dileğiyle…

 

Gözde

3 yorum: